1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akil İnsanlar Bursa Ziyareti

Akil İnsanlar Bursa Ziyareti

Akil insanlar heyeti Marmara gurubu Bursa'daki fabrika ziyaretlerine başladı. Kendisiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren işçilere barış sürecini anlatan Hülya Koçyiğit, "Atatürk'ün kurduğu mübarek Türkiye Cumhuriyeti'nde birlikte yaşayalım" dedi.

A+A-

 

Akil insanlar Marmara grubundan Yücel Sayman, Hülya Koçyiğit, Levent Korkut ve Mustafa Armağan, merkez Nilüfer ilçesinde Akçalar Sanayi Bölgesi'ndeki Penolope Dokuma'yı ziyaret etti. İşyeri ortakları Murat Taşman ve Tamer Çebeli tarafından karşılanan akil insanlar heyeti, fabrikanın yemekhanesinde işçilerle bir araya geldi.
 
İşçiler Hülya Koçyiğit ile hatıra fotoğrafı çektirmek için yarıştı. İşçilere barış sürecini anlatan Koçyiğit, terör meselesi çözülemediği için 30 yıldır ızdırap çektiklerini söyledi. Koçyiğit, “Bunu başarmamamız için bence hiç bir sebep yok. Büyük bahanelerimiz yok. Çünkü bir arada ve bu topraklarda yaşayacağız. Ülkemize hep beraber sahip çıkacağız. Ülkemizin asla ve asla bölünmesine izin vermeyeceğiz. Biz hepimiz Atatürk'ümüzün kurduğu bu mübarek Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamasını becerebilecek, olgunluğa erdiğimizi düşünüyorum. Evet, kör topal bir demokrasimiz var, ama yetmiyor. Daha güçlü, daha demokratik bir toplumda yaşamayı hak ettiğimizi biliyoruz. Adalet, hak, hukuk her zaman olacak. Bunları alıncaya kadar da hep beraber mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Artık kavga ve ötekileştirme dilinin değişmesi gerektiğini anlatan Koçyiğit, “Artık sevgi dilini, kardeşlik dilini benimsemeliyiz. Bunun için de konuşmamız lazım. Konuşarak, birbirimizi dinleyerek, paylaşarak bir arada yaşamanın yollarını bulmaya çalışmalıyız. Çünkü biz zaten beraberiz. Bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülkenin insanları olarak acı çekmektense mutlu yarınları kurabilmek bizim elimizde. Evlat yetiştiriyoruz. Bu ülkenin yarını var. Eğer başaramazsak yarınki nesiller bizi sorgulayacaklar" dedi.
 
Mustafa Armağan ise şunları söyledi:
 
"Bayrağımız değişmez. III. Selimden beri, 1790'lardan beri bayrağımız ay yıldızlı bayraktır. Biz bu bayrağı cumhuriyet ile birlikte elde etmiş değiliz. Osmanlı bayrağı, cumhuriyet bayrağı olarak devam etti. Bu bayrağı biz taşıyoruz. Osmanlı bir etnik devlet değildi. İçinde onlarca etnik grup vardı. Ama bayrağı bugün bizim kullandığımız ay yıldızlı bayraktı. Dolayısıyla bugün Kürtlerin de bayrağı olabilir. Yani onları buna ikna edebiliriz. Buna ikna etmek için elimizde bir fırsat var. Zaten onların da buna büyük ölçüde bir itirazı yok. Onlar ana dilde eğitim, kendi dillerinde konuşmak, bunların yapılmasını arzu ediyorlar. Zaten bunları da müzakere edeceğiz"
 
Toplantının ardından işçiler, Koçyiğit ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.