1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ak Parti ve CHP'nin 'istikşafi' görüşme süreci başladı

Ak Parti ve CHP'nin 'istikşafi' görüşme süreci başladı

AK Parti ve CHP'nin koalisyon çalışmalarını yürütmek üzere Ak Partili Ömer Çelik ve CHP'li Haluk Koç ilk kez bir araya geldi.

A+A-
Ak Parti'nin CHP'ye yaptığı ilk tur ziyarette Başbakan Davutoğlu tarafından önerilen ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilen 'istikşafi' görüşme süreci başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP'nin yetkili organlarını toplarken, temas noktaları olarak belirlenen isimler Ak Partili Ömer Çelik ve CHP'li Haluk Koç Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda saat 11.00 da bir araya geldi. 

Koalisyon kurulması için partilerin birbirini keşfetmelerine ve anlamalarına yönelik 'istikşafi' görüşmelerde önce yöntem belirlenecek ve heyetler oluşturulacak. Partilerin öncelikleri ve ön şartları ortaya konulacak. Temas noktaları bunları liderlere iletecek. Liderlerin onay vermesi durumunda perşembe günü heyetlerin katılımıyla yapılması öngörülen ikinci toplantıda konu başlıkları belirlenecek. Süreç boyunca liderlerin kontrolünde ayrıntılara inilecek. İstikşafi görüşmelerde tıkanma yaşanması halinde liderler devreye girecek. Bu görüşmeler olumlu tamamlanırsa Davutoğlu, ikinci tur için Kılıçdaroğlu'nun kapısını çalacak. 

Görüşmelerin sonunda Ak Parti ve CHP'nin koalisyon hükümeti kurup kuramayacaklarına ilişkin resim net olarak ortaya çıkacak.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.