1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan'da kaçırılan türkleri kurtarmak için arabuluculuk çalışmaları

Afganistan'da kaçırılan türkleri kurtarmak için arabuluculuk çalışmaları

Afganistan'da dün acil iniş yapan helikopterde bulunan ve Taliban tarafından kaçırılan 8 Türkleri kurtarmak için arabuluculuk çalışmaları başladı.

A+A-

KABİL - Afganistan 'ın Logar İl Şura Başkanı Abdulveli Vekil, Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapan helikopterdeki Türk vatandaşlarının serbest kalması için Taliban ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

Vekil, Türk mühendislerden birinin rahatsızlandığını öğrendiğini, bölgeye hemen ilaç gönderdiğini belirtti. 

Türk halkıyla Afgan halkının din bağının yanı sıra kültür ve dil bağının da bulunduğunu ifade eden Vekil, bu yüzden Türkler için her türlü yardıma hazır olduklarının altını çizdi. 

Vekil, "Bu olay gerçekleşeli Taliban ile temas halindeyim. Özellikle aralarında Türklerin de bulunduğunu duyunca tüm işimi bırakıp buna yoğunlaştım. Artık Türk kardeşlerim serbest bırakılana kadar elimden gelen çabayı göstereceğim" diye konuştu. 

"TALİBAN, TÜRKLERİ GÜVENLİ BİR BÖLGEYE GÖTÜRDÜ" 
Vekil, rehin alınan Türk mühendislerin Taliban tarafından güvenli bir bölgeye götürülerek, diğer Rus uyruklu rehinelerden ayrı bir yerde tuttuğunu anlattı. 

Arabuluculuk yapmaları için bölgeye kanaat önderlerini gönderdiklerini söyleyen Vekil, akşam saatlerinde gönderilen heyetten iyi haberler beklediklerini dile getirdi. 

Vekil, Türk mühendislerin sağ salim ailelerine ulaşmalarını istediklerini vurguladı. 

Logar Vali Yardımcısı Muhammed Haşim Faizi de Afgan askerleri ve NATO 'nun bölgeye operasyon düzenlemek için hazır olduğunu bildirdi. 

Horasan Logistics şirketine ait MI-8 tipi bir helikopter, dün Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapmış, helikopterde bulunan MT İnşaat şirketinde çalışan 8 Türk mühendisi ile üç kişi Taliban tarafından alıkonulmuştu. 

Taliban rejiminin yıkılmasından sonra Afganistan'ın yeniden yapılandırılması kapsamında özellikle inşaat şirketlerine ciddi iş imkanı doğdu. Türk inşaat şirketleri de Afganistan'da tercih edilen firmalar arasında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.