1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana Demirspor: 1 - Beşiktaş: 1

Adana Demirspor: 1 - Beşiktaş: 1

Haftanın kapanış maçında Adana Demirspor ile Beşiktaş izleyenlere keyif veren bir futbol izletti! Hiç düşmeyen tempo, bol pozisyon ve gerginliklerin olduğu maçta iki gol çıktı. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Adana Demirspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Yeni Adana Stadyumu’ndaki mücadele 1-1 sona erdi. Son iki maçından beraberlikle ayrılan Beşiktaş galibiyet hasretine yine son veremedi.

Tempolu, bol pozisyonlu, gergin geçen karşılaşmada Beşiktaş 31. dakikada Alex Teixeira’nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Kerem’in şık ortasında Brezilyalı oyuncu kale önünde kafa vuruşunu yaparak siyah-beyazlıları üstünlüğe taşıdı.

40. dakikada Mario Balotelli’nin şık golü ise VAR kontrolü sonrasında faul nedeniyle iptal edildi. Vargas pozisyonun başlangıcında Ghezzal’a yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

Golün iptalinden sonra sahada kısa süreli gerginlik yaşanırken, karşılaşmadaki tempo ikinci yarıda da sürdü. Hem Adana Demirspor hem de Beşiktaş bolca pozisyona girdi.

90+2’DE BERABERLİK GOLÜ

Beşiktaş kalesini son dakikalarda ablukaya alan Adana Demirspor aradığı golü stoperi Samet Akaydın ile buldu. 90+2’de bir diğer stoper Tayyip’in kafa pasında topu filelere gönderen Samet ilk Süper Lig golünü de atmış oldu.

90+5’TE YİNE ATTI AMA…

Adana Demirspor beraberlikten sonra da baskısını sürdürdü. Samet Akaydın, 90+5’te Beşiktaş filelerini yine sarstı ancak Mario Balotelli’nin ofsaytta olup Ersin Destanoğlu’nun görüşünü engellemesi nedeniyle hakem golü iptal edip ofsayt kararı verdi.

Adana Demirspor’da Mario Balotelli, Beşiktaş’ta ise Batshuayi gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Ayrıca siyah-beyazlılarda iki bek Rıdvan Yılmaz ile Kerem Kalafat sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu sonucun ardından Adana Demirspor 41 puana yükseldi ve 3. sırada haftayı tamamladı. 38 puanlı Beşiktaş ise Hatayspor’un kazanmasıyla 8. sıraya geriledi.

Ligin 26. haftasında Beşiktaş, Cumartesi günü sahasında Altay ile karşılaşacak. Adana Demirspor ise Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK’ya konuk olacak.

VIDA’DAN KRİTİK MÜDAHALE

18. dakikada Adana Demirspor çok tehlikeli geldi. Vargas ceza sahasındaki Bjarnason’u iyi gördü. İzlandalı oyuncu topu kontrol edip kaleye yüzünü döndüğü anda Beşiktaş’ın tecrübeli stoperi Vida kayarak topu uzaklaştırdı.

KEREM ORTALADI, TEIXEIRA ATTI

Maçın 31. dakikasında Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Atiba ile Ghezzal’ın paslaşmasından sonra atağa katılan sağ bek Kerem Kalafat, altı pas üzerindeki Alex Teixeira’yı iyi gördü ve ortasını yaptı. Brezilyalı oyuncu çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve kaleci Muric’i çaresiz bırakarak Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

ERSİN, YUNUS’A İZİN VERMEDİ

38. dakikada Yunus Akgün, Balotelli’nin çok şık ve uzun ara pasında sağ kanattan Beşiktaş savunmasının arkasına sarktı. Takım arkadaşı sol kanattan koşmasına rağmen sol ayağıyla plase vuruş deneyen Yunus’un şutunu Ersin rahat şekilde kontrol etmeyi başardı.

VARGAS GETİRDİ, BALOTELLI KAÇIRDI

40. dakikada ev sahibi takım yine etkili geldi. Ligin asist kralı Vargas, Beşiktaşlı rakiplerinden çok iyi sıyrılıp ceza sahası dışındaki Balotelli’ye pasını verdi. İtalyan futbolcu gelişine sağ ayağıyla çektiği şutta top üstten avuta gitti.

BALOTELLI ATTI, VAR ‘FAUL’ DEDİ

41. dakikada Adana Demirspor, Balotelli’nin golüyle büyük sevinç yaşadı. İtalyan forvetin attığı şık gol, VAR’dan gelen uyarıyla iptal edildi. Pozisyon başlangıcında Vargas’ın Ghezzal’ın ayağına basması nedeniyle VAR odası Ali Şansalan’a pozisyonu izlemesini tavsiye etti.

Pozisyonu izleyen hakem Şansalan, faul gerekçesiyle golü iptal edip faul verirken Vargas’a da sarı kart gösterdi. Adana Demirspor tribünleri ve oyuncuları yoğun itirazda bulunsa da gol geçerli sayılmadı.

Karar sonrasında sahada gerginlik çıkarken Beşiktaş’ta Batshuayi sarı kart görerek Altay maçında cezalı duruma düştü.

Süper Lig'de günün diğer karşılaşmasında;

Hatayspor: 2 - Göztepe: 1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.