1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Acılı baba konuştu: Ben CHP'liyim, oğlum MHP'li suç mu?

Acılı baba konuştu: Ben CHP'liyim, oğlum MHP'li suç mu?

İZMİR Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerle yaşanan kavgada, hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Mezarlılar Müdürlüğü'ne götürüldü.

A+A-

Burada defin işlemlerinin tamamlanmasıyla Çakıroğlu'nun tabutu cenaze aracına konuldu. Araç kortej eşliğinde sloganlarla Bornova Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada toplanan yaklaşık bin kişi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için dua etti. Ailesi, tabutu başında ağladı. Çakıroğlu'nun daha sonra omuzlara alınan tabutu, bir kez daha cenaze aracına bindirildi. Bu sırada anne Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını eline alıp en önde yürüdü. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenazesi, daha sonra Özkanlar Fatih Cami'ne getirildi.
Burada Çakıroğlu'nun cenazesini ise, binlerce kişi karşıladı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat mahir Çakıroğlu, tabutun başından biran olsun ayrılmadı. Acılı babayı MHP Genel başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Necat Karataş ile çok sayıda parti yöneticisi teselli etmeye çalıştı. Cenazeye ünlü sanatçı Mehmet Aslan da katıldı. Aslan, Çakıroğlu için 'ocaktan kardeşimiz' dedi.

ACILI BABA KONUŞTU
İkindi vakti kılınan namazın ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenaze namazı kılındı. Bu sırada sık sık tekbir getiren kalabalık, terörü lanetleyen sloganlar attı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun tabutu, taşındığı sırada da yine sloganlarla cinayet protesto edildi. Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu.
Kedisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.