1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Abhaz Kültür Günleri Kartal'da Başladı

Abhaz Kültür Günleri Kartal'da Başladı

Kartal Belediyesi ve Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun ortak düzenlediği Abhaz Kültür Günleri etkinlikleri tanışma kahvaltısıyla başladı.

A+A-

3-4 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Abhaz Kültür Günleri, Park 156 Otel’de tanışma kahvaltısıyla başladı. Kahvaltıda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Abhazya Kültür Bakanı Badra Gunba, Abhazya Parlamentosu Başkan yardımcısı Fazıl Bey Ayüzba ve parlamenterler bir araya geldi.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Başkan Öz, “Kartal’da biliyorsunuz var olan bütün kültürleri yaşatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar da bu konuda Kartal Meydanı’nı her kültüre açık ettik ve uyguladık. Bu teklif söz konusu olduğunda memnuniyetle kabul ettik. Çünkü Kartal’da yaşayan Abhaz yurttaşlarımız var, onlarında kendi kültürlerini burada sergilemelerini istiyoruz. Bizim için önemli olan diğer insanlarında bu kültüre vakıf olmalarıdır. Biz Kartal Belediyesi olarak onları Kartal’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Abhazya Kültür Bakanı Badra Gunba da yaptığı konuşmada, “Kartallılara ve Kartal Belediye Başkanına bizi ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Abhazya ve Türkiye arasında derin tarihi ilişkiler yıllardır ve halen sürüyor. Ben tekrar burada olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.