1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de on binler vatandaşlık için yürüdü

ABD'de on binler vatandaşlık için yürüdü

Ülkedeki 11 milyon kaçak göçmene vatandaşlık yolunun açılması için 18 eyalette yürüyüşler yapıldı.

A+A-

WASHINGTON - ABD 'de onbinlerce kişi, Kongre'de, ülkedeki 11 milyon kaçak göçmene vatandaşlık yolunu açacak kanun teklifinin kabul edilmesi için yürüdü. 

Gösterileri düzenleyen Hizmet Görevlileri Uluslararası Birliği sendikası, yürüyüşün başkent Washington ve 18 eyalette eşgüdümlü yapıldığını duyurdu. 

Washington'da düzenlenen gösterinin, ABD Kongresi'ne ev sahipliği yapan US Capitol Hill binasının bahçesinde büyük bir festival havasında geçtiği görüldü. 

Ülkedeki hemşireler, asansör görevlileri ve çocuk bakıcıları gibi düşük gelir grubundaki çalışanları temsil eden Hizmet Görevlileri Uluslararası Birliği yetkilisi Ben Monterroso, "Göçmen reformunu elde etmek için sadece Washington'a gelmeyeceğiz. Tüm ülke caddelerinde yürüyeceğiz" dedi. 

ABD'nin Georgia eyaletindeki Georgia Capitol binası etrafındaki yürüyüşe katılan bini aşkın kişi, ABD'nin göçmen politikasında köklü değişiklikler yapılması ve sınırdışı etme uygulamasının sona erdirilmesi çağrısında bulundu. 

San Francisco kentindeki gösterilere katılan 500-600 kişilik bir grup da, federal hükümet binasına yürüdü. Göstericiler daha önce bina önüne, sınır dışı edilen kişilerin hergün değişen sayısını gösteren kırmızı ve mor renkte kağıttan çiçekler koymuşlardı. 

Geniş kapsamlı bir göçmenlik yasa teklifine hazırlanan ABD'li senatörler çalışmalarını bu hafta içinde bitireceklerini duyurmuşlardı. 

Cumhuriyetçi ve Demokrat partili senatörlerin birlikte hazırlandığı kanun teklifi görüşmeleri hakkında Associated Press'e açıklama yapan bir kaynak, teklifin ABD'nin Meksika sınırındaki gözleme alanının büyük ölçüde genişletilmesini ve yüksek risk oluşturan bölgelerden sınırı geçenlere yönelik gözaltıların büyük oranda artırılması gibi önlemleri de içerdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.