1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD ordusuna ait bir nakliye uçağı düştü.

ABD ordusuna ait bir nakliye uçağı düştü.

ABD ordusuna ait bir nakliye uçağı, Kırgızistan-Kazakistan sınırında düştü. C-135 tipi uçağın, yakıt taşıdığı belirtildi.

A+A-

Afganistan’da geçtiğimiz Pazartesi günü bir nakliye uçağı düşen ABD Hava Kuvvetleri'nin bir kargo uçağı da Kırgızistan-Kazakistan sınırında düştü. Uçağın havada alev topuna dünüştükten sonra düştüğü belirtildi.  

Kırgızistan Acil Durum Bakanlığı’nın ABD üssünden aldığı bilgiye göre, C-135 tipi uçak sınır bölgesinde uçarken radarda kayboldu.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uçak radar ekranında kayboldu. Uçağın, yakıt taşıyan bir C-135 olduğu belirtildi" denildi. Kırgızistan Acil Durum Bakanlığı'ndan daha sonra yapılan açıklamada, uçağın düştüğü belirtildi.
 
Amerikan kargo uçağı C-135, Kırgızistan’ın Manas bölgesinde bulunan üssünden 90 kilometre mesafedeki Chaldovar köyü üzerinde düştü. ABD, Kırgızistan'daki Manas askeri üssünü, Afganistan’daki askeri operasyonlara destek vermek için kullanılıyor.
 
ABD orudusuna ait Boeing 747 tipi bir kargo uçağı, geçtiğimiz Pazartesi günü Afganistan’ın Bagram üssünden havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. Uçağın düşmesine içindeki yükün kaymasının neden olduğu belirtilmişti. Taliban ise, ABD kargo uçağını düşürdüğünü iddia etmişti.
 
Kazada, 7 kişi hayatını kaybetmişti. ABD, bu kazayla bir haftada iki kargo uçağı kaybetmiş oldu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.