1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 8 ülkeden engelliler Adana'daki gençlik festivalinde buluşacak.

8 ülkeden engelliler Adana'daki gençlik festivalinde buluşacak.

Adana'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, 8 ülkeden yaklaşık 2 bin engelliyi buluşturacak. 13-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde engelli sporları tanıtımı, dans gösterileri ve sevgi korteji etkinlikleri g

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin birlikte planladığı 9'uncu Uluslararası Engelli Gençlik Festivali'nin tanıtım toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve meclis üyesi engelli dernekleri temsilcileri bir araya geldi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yılki festivale ABD, Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan 100 engelli gencin davet edildiğini, yurt içinden de Diyarbakırlı gençlerin katılım sağlayacağını söyledi. Adanalı engellilerle birlikte yaklaşık 2 bin kişilik topluluğun festival coşkusu yaşayacağını belirten Zihni Aldırmaz, "Bu yılki festivalimizi 'Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur' sloganıyla gerçekleştiriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için 230 adet belediye otobüsünde asansörlü rampa uygulaması başta olmak üzere bir dizi hizmet gerçekleştirdik. Son olarak da Karataş İlçesi'nin Yemişli Köyü'ndeki 75 dönüm araziye kurulu radar üssünü Engelli Konaklama Merkezi'ne dönüştürüyoruz. 5 yıldızlı tatil köyü konforunda olacak tesiste engelliler aileleriyle birlikte rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanacak" diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI
 
Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile engelli dernekleri başkanları da yürütülen hizmetler ve projeler için teşekkür etti. Festival programını açıklayan Karakaya, 13 Mayıs'ta ABD'li davetlilerle kamu ve özel eğitim kurumlarının ziyaret edileceğini, 14 Mayıs'ta Çukurova Üniversitesi Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda engelli sporları tanıtım etkinliği, 15 Mayıs'ta Ziyapaşa Bulvarı'nda sevgi yürüyüşü ve şehir turu, 16 Mayıs'ta Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda gösteriler ve panayır etkinliklerinin yapılacağını bildirdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.