1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 8 milyon icra dosyası var!

8 milyon icra dosyası var!

TBMM Adalet Komisyonu'nda, icrada 8 milyon dosya olduğu açıklandı.

A+A-

TBMM Adalet Komisyonu, Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren Ali Özkaya, abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan alacaklarda ilamsız takip işlemleriyle ilgili UYAP bünyesinde Merkezi Takip Sistemi oluşturulacağını ifade etti. 

"8 MİLYON İCRA VAR"

Özkaya, nüfusun, ithalatın, ihracatın, ülkenin ekonomik potansiyelinin arttığını belirterek, "Bugün itibarıyla 8 milyon icra takibi var, bunun 3,5 milyonu abonelik sözleşmelerinden kaynaklanıyor. Bilhassa telefon, elektrik, gaz gibi şirketlerin, abonelerinden alacaklarının tahsil edememesinden kaynaklanan bir takip. Burada getirmeye çalıştığımız müessese, dijital dönüşüm çerçevesinde adeta bir dijital icra müdürlüğüdür. " şeklinde konuştu. 

KONKORDATO SAYISI

Konkordatoda, eleştiriler ve doğan ihtiyaçtan dolayı kısmen revizeye gidildiğini dile getiren Özkaya, "Bugün itibarıyla Türkiye'de yaklaşık bin 28 konkordato müracatı olmuş. Aslında 900 bin civarında şirketi baz aldığımızda, bu sayının ne kadar makul olduğunu görebiliyoruz. Yapılan müracaatların 8 aylık süreçte, 257'si karara çıkmış, bunların önemli bir kısmı da ret olarak çıkmış." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.