1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 60 yıllık rekoru tarihe gömdü

60 yıllık rekoru tarihe gömdü

İspanya Messi'nin 253 gollük rekorunu konuşuyor. İspanya'da 60 yıllık gol rekoru tarih oldu. Arjantinli ünlü yıldızın La liga tarihinin gol rekorunu kırması tüm gazetelerin manşetlerini süsledi. Messi'nin Barcelona'dan ayrılacağı dedikodularının çıktığı b

A+A-
Messi Katalan ekibinin, La Liga'da, Nou Camp'ta Sevilla'yı 5-1 yendiği maçta 3 gol kaydetmiş ve bu gollerle 253 gole ulaşarak Telmo Zarra'nın 251 gollük rekorunu kırmayı başarmıştı. La Liga'nın gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu ünvanını taşıyan Lioenel Messi La liga'da ilk resmi maçına 16 Ekim 2004 tarihinde 17 yaşında iken çıktı. 10 yıl boyunca takımının formasını giyen Arjantinli golcü 289 kez La ligada forma giydi. La liga'nın en golcü futbolcuları sıralaması ise şöyle oldu: Messi 253, Zarra 251, Hugo Sanchez 234, Raul 228, Alfredo Di Stefano 227, Cesar 226, Quini 219, Pahino 211, Mundo 195, Santillana 186. Real Madrid kulübü ile şimdilik 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Cristiano Ronaldo'nun da çok yakında bu sıralamanın içinde kendisine yer bulması bekleniyor.
 
 
 
 
 
İspanya'da yayınlanan gazeteler ise manşetlerini Messi'ye ayırdı. El Mundo Deportivo gazetesi; " İspanya'nın Kralı Messi" başlığını atan gazete onun artık tarihin en büyüğü olduğu tescillendi yorumunda bulundu. Sport gazetesi ise manşetine" Ne olur Messi bir yere gitme" cümlesini kullandı. Gazete, bu rekorun Hat Trick ile geldiğine işaret etti. Espertiu gazetesi " Sana herşey layik" başlığını kullandı. Marca gazetesi " Golün kralı Messi" manşetini atarak efsanevi golcü Zarra'nın gol rekorunun tarihe gömüldüğüne işaret etti. As gazetesi " Messi Zarra'nın gol rekorunu kendisine yakışır şekilde üç gol ile kırdı" başlığını kullandı. Katalanların siyasi gazetesi La Vanguardia ise " İspanya'nın yeni efsanesi Messi" başlığını atarak Arjantinli yıldızın futboluna tüm dünyanın alkış tuttuğuna dikkat çekti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.