1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bitti

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türkiye'nin tanıtımı açısından çok büyük hizmet verdiğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul'da yapılan son etabı tamamlanmadan önce, yayıncı kuruluş TRT'ye yaptığı açıklamada, turun istikrarlı bir şekilde gerçekleştirilmesini çok önemli bulduğunu belirterek, "Gelecek sene 50. yıl, yani yarım asırlık olacak. Eminim ki o çok daha muhteşem olacak" dedi.

Abdullah Gül, organizasyonun Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük hizmetler verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Şimdi bütün spor dalları çok önemli ama burada öne çıkan şey şu; Türkiye'nin tanıtımı açısından gerçekten çok büyük bir hizmet yapılıyor. 156 ülkeden canlı televizyon yayını yapıldığını söylüyorlar. Türkiye'nin en güzel yerleri yayına giriyor. Alanya'dan İstanbul'a kadar güzergahı düşünürseniz, bütün Türkiye'nin turistlere takdim ettiği en güzel yer burası. Bunların hepsi en güzel şekilde tanıtılıyor."
 
Dünyanın önemli bisikletçilerinin tura büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Çok sayıda olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş, madalya kazanmış sporcunun yarıştığını söylediler. Bu da çok önemli. Bütün bunlar Türkiye'yi adım adım olimpiyatlara hazırlıyor. İnşallah o da tüm bu spor faaliyetlerini taçlandıracak. Bugün yine burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah gelecek sene de 50. yılı hep beraber çok daha muhteşem şekilde yaparız" diye konuştu.
 
Gül, Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar'ın turun genel klasmanını birinci bitirmesinin Türk sporu açısından sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Diğeri, organizasyon kabiliyetimizi gösteriyor, bu da bireysel olarak sporcularımızın olimpiyat, dünya madalyası almış sporcularla nasıl yarıştığını ve öne çıktığını gösteriyor. Çok gurur duyulacak bir olay" değerlendirmesinde bulundu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.