1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 3.Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali

3.Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali

31 Mayıs Pazar günü 3.Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Festivale Türk halk müziği sanatçılarından tiyatro gösterimine, sinema sanatçılarından ressam ve heykeltraşlara, fotoğraf sanatçılarına kadar pek çok sanatçı katılıyor...

A+A-

Yazarımız ressam Hülya Sezgin'in de davetli olarak katılacağı festival için koordinatör-sanat danışmanı heykeltraş Maksut Kesici şöyle söyledi:

YÖRESEL OLMADAN EVRENSEL OLUNUR MU?
Sevgili dostlarım, metal tasarım sanatçısı Maksut Kesici ve Aydın Ünv. öğretim görevlisi Ayşe Elitok Kesici, bundan 5 yıl önce Aydın'ın Kuyucular Köyü'nde, bahçesindeki muhteşem ceviz ağacına vurularak aldıkları küçük bir arazi üzerine, kendi yaptıkları evde yaşamaya başladılar.
Bundan 3 yıl önce de, hiç bir maddi karşılık gözetmeksizin, bir köyde kültür ve sanat festivali düzenlemek gibi bir hayalin ilk tohumlarını attılar...Ve o tohumlar büyüdü büyüdü..bu yıl Efeler İlçesi Belediyesi'nin katkıları, Köy halkının desteği ile 31.05.2015-Pazar günü 3.sü düzenlenecek olan Kuyucular Köyü Kültür Sanat Festivali, uluslararası boyuta geldi.
Kendi alanında birbirinden değerli, dünya çapındaki sanatçıların katılımı ile doğanın cennet köşelerinden birinde,köy halkının yerel yaşantısına tanıklık etmek, yöresel yemekleri tatmak, ezgileri dinlemek, oyunları seyretmek isterseniz, bu pazar gününüzü Aydın 1 Kuyucular Köyü Kültür Sanat Festivali 'ne ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Kendi aracınızla, bisikletlerinizle, motosikletinizle ulaşabilirisiniz.Araç yoksa Efeler İlçesi Belediyesi'nin Konak'tan kaldıracağı ücretsiz servisler ya da keyifli bir tren yolculuğu ile de gelebilirsiniz.

Yaşadığınız yeri -bir köy-bile olsa küçük bir sanat atölyesine çevirmekte gösterdiğiniz insanüstü gayret için teşekkürler Maksut Kesici ve Ayşe Elitok Kesici

HS/

522045_10205572875019844_6191997686571660474_n.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum