1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 15 bin devlet memurunun işten çıkarılmasını öngörüyor.

15 bin devlet memurunun işten çıkarılmasını öngörüyor.

Yunanistan'da işten çıkarılmaları öngören yasa onaylandı. Tasarı, 15 bin devlet memurunun işten çıkarılmasını öngörüyor.

A+A-

 

Yunanistan'da, 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketinin kredi dilimlerinin ödenmesiyle ilgili şartlar konusunda hükümet ile Troyka (AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu temsilcileri) arasında anlaşmaya varılan yeni önlemlerle ilgili çok yönlü yasa tasarısı parlamentoda onaylandı.

Koalisyon hükümetini oluşturan üç partinin de desteğiyle, muhalefetin 123 "ret" oyuna karşı 168 "evet" oyuyla dün geç saatlerde yapılan oylamada parlamentodan geçen tasarı, 4 bini 2013 yılı içerisinde olmak üzere, 2014 yılı sonuna kadar 15 bin devlet memurunun işten çıkarılmasını öngörüyor.

Devletin harcamalarından tasarruf edilmesini amaçlayan tasarı ayrıca, yeterli performansı göstermeyen ve kuralları çiğneyen memurların açığa alınmasını ve görevden alınacakların yerine daha genç personelin atanmasını sağlıyor.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, tasarının onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin dünkü oylamadan daha güçlü olarak çıktığını belirterek, ülkede "likidite" deyiminin yavaş yavaş dile getirilmeye başlandığını söyledi.

Ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon Başkanı Aleksis Çipras ise, yeni yasanın kanayan ülke ekonomisine yeni yaralar açacağını ifade ederek, hükümetin uyguladığı ekonomi politikasıyla ülkeyi bir "borçlar sömürgesine" dönüştürdüğünü kaydetti.

Tasarının onaylanmasının ardından, Avro Bölgesi yetkililerinin, ikinci yardım paketi kapsamında Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan 2,8 milyar avroluk kredi diliminin serbest bırakılmasını onaylamak üzere önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.