1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 13. ÖNCÜ KADINLARIMIZ Sergisi

13. ÖNCÜ KADINLARIMIZ Sergisi

“Öncü Kadınlarımız” Sergisinin 13 ncüsü ; 18 Mart 2014 Salı günü, Saat 18.00 de İzmir, Konak Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi‘nde açılıyor.

A+A-

Küratör, Ressam Ülkü Cılızoğlu’nun bir  konsept projesi olan “ÖNCÜ KADINLARIMIZ” karma resim sergisi 40 ressam tarafından yapılan 50 eserden oluşmakta; 40 ressam arkadaşının katkılarıyla sergilenmeye devam etmektedir. Yeni yapılan Öncü Kadın eserleriyle sergiye yeni sanatçılar destek vermektedirler.

“ÖNCÜ KADINLARIMIZ” konsept sergisi daha önce,

27 Ekim 2009 Madison Hotel Art Gallery ( İstanbul-Taksim);

18 Mayıs 2010 Kozyatağı Kültür Merkezi Sergi salonu (İstanbul, Kadıköy) ;

8 Mart 2011 Kale CenterSergi Alanı (İstanbul,Bahçelievler) ;

6 Kasım 2010, Sabiha Gökçen Havalimanı (İstanbul) ;

20 Temmuz 2010 Büyükada Belediyesi Sergi Salonu ( İstanbul) ;

25 Ekim 2011 Zeytin Hasat Şenlikleri(Ayvalık) ;

4 Kasım 2011 Kuva-i Milliye Müzesin’de (Balıkesir);

19 Mayıs 2012 Samsun Atatürk Kültür Merkezi, Samsun;

4 Şubat 2012 Cihangir Sergi Salonu (İstanbul, Beyoğlu);

24 Ağustos 2012 Onur Günü Sergisi-Akşehir Kültür Merkezi (Akşehir)

8 Mart 2013 Carousel AVM Sergi Alanı;

28 Ekim 2013-İstanbul, Kadıköy, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde

sanat severlerle buluşmuştu.

“ÖNCÜ KADINLARIMIZ” projesi, kalıcı ve gezici müze olarak hazırlanmıştır. Türkiye tarihinde iz bırakmış öncü kadınları yaşatmak, yeni nesillere tanıtmak, amacını taşımaktadır. Sergideki eserler, tarihimize isimlerini altın harflerle yazdırmış, ilklere öncülük etmiş kadınların; usta sanatçıların kişisel kurgularıyla ve özgün teknikleriyle resmedilerek ele alınıyorlar.

Kahraman kadınlar( Nene Hatun, Satı Kadın, Kara Fatma, Şerife Bacı); ilk meslek sahibi kadınlar ( Dr. Türkan Saylan, Heykeltraş Sabiha Bengütaş, Avukat Süreyya Ağaoğlu; ilk sanatçı kadınlar (Afife jale, Semiha Berksoy, İdil Biret, Suna Kan); başarı öyküleri izlenmeye değer ilkler (Sabiha Gökçen, Keriman Halis, Mihri Müşfik) gibi isimler tuvallerde görsel bir sunum oluşturuyorlar.

Proje sahibi Küratör, Ressam Ülkü Cılızoğlu ; konseptin kalıcı bir müze olarak yaşatılması amacıyla da görüşmelerin sürdürüldüğünü vurgulayarak “Amacımız, Cumhuriyet 90. yılını yaşarken, ÖNCÜ KADINLARIMIZ’ı anmak, tanımak, anlamaya çalışmak ve mücadelelerine bir kez daha saygı duruşunda bulunmaktır.

50 eser ile açıldığı her yer ve ilde sanatseverlerce ziyaret edilen ve büyük ilgi gören sergimiz, basın tarafından da desteklenerek yoluna devam etmektedir.

ÖNCÜ KADINLARIMIZ sergisine, öncü kadın kişiliklerini tuallerine yansıtarak hayat veren ÖNCÜ RESSAMLAR sergilerini, madden ve manen destekleyerek Türkiye’nin tüm illerini gezdirmektedirler. Kalıcı bir müze olarak yaşatılması amacıyla da görüşmeler sürdürülmektedir.” dedi.

Proje sahibi Küratör, Ressam Cılızoğlu,bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek ”  Bizler, bu güne kadar sergimize katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara; emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz. “dedi.

Proje sahibi Küratör, Ressam Ülkü Cılızoğlu “Öncü Kadınlarımız” Konsept Sergisinde yer alan isimlerin  ”Küratör ressam Ülkü Cılızoğlu, basın danışmanı yazar, ressam Harika Ören, Aynur Akgül, Alev Demirkesen, Aysel Şener Erez, Ayten Akgürbüz, Ayten Durukan, Ayşe Erkan, Azniv Çoban, Başak Tiryakinakip, Belma Demir Akdağ, Canan Doğruer, Ceyda Ildıroğlu, Dilek Bölükbaşı, Dilek Nadas, Feyza Cengiz, Emine güler, Esra Alkan, Kuzey Ulufer, Mediha Tekin, Meliha Özer, Meltem Aktaş, Mesude Kılıç, Mine Arasan, Mükerrem Özügüzel, Nadire Sönmez, Nilgün Topraklı, Nur Ulubil, Pervin Özen, Rezzan Tosun, Rahime Dizdaroğlu, Serhan Kerestecioğlu, Sevcan Birgören, Simay Bodur, Sumru Çınar, Sibel Güven, Tülin Atabay, Ziya Yılmaz” olduğunu belirtti.

Sergi 28 Mart’a kadar gezilebilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.