1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "12. İstiklal Yolu" etkinlikleri göz kamaştırdı

"12. İstiklal Yolu" etkinlikleri göz kamaştırdı

Çankırı Ilgaz’da 12. İstiklal Yolu etkinlikleri geride bıraktığımız hafta sonu 23 Ekim Cumartesi günü Derbent Şehitler Anıtındaki anma töreniyle başladı.

A+A-

Derbent Şehitliği mevkiindeki törenin ardından Ilgaz İlçe Merkezinde devam eden etkinlik, oluşturulan kortej ile ilçe merkezinden Şehitlik Mezarlığına mehteran ve mermi taşıyan kağnı arabası eşliğinde yürüyüş ile devam etti.  

Şehitlik mezarlığındaki törenin ardından ilçe merkezinden geçen kortej Ilgaz Karayolları 157. Şube Şefliğine kadar devam etti. Burada Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ile Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi katılımcılara keşkek ikramında bulundu ve ilk günkü tören burada sona erdi.

24 Ekim Pazar günü, tören Ilgaz İlçesine bağlı Kıyısın Köyü ile Ilgaz Belediyesi'nin eşgüdümünde Tarihi Üçoluk Karakolu Mevkiinde başladı. Katılımcıların sabahın erken saatlerinden itibaren toplandığı tören alanında ilk yürüyüşler Dağcılık Grubu tarafından saat 9.30’da başlatıldı. Dağcılık gurubunun yürüyüşünün ardından saat 10.00’da başlayan Halk Yürüyüşü için toplanan kalabalıklar mermi taşıyan kağnı arabası öncülüğünde tören alanında yerini aldılar.  

Saat 10.00’da başlayan Halk Yürüyüşü Tarihi Üçoluk Karakolu Mevkiinden kortej eşliğinde Kıyısın Köyüne kadar devam etti. Kıyısın Köyünde Protokol ve yurttaşların yoğun katılımı ve günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam eden program Ankara Keçiören Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun Seymen gösterisi ve Yöresel Oyunlarıyla renklendi. Programın sonunda ev sahibi Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün at üzerindeki performansı protokol ve izleyiciler tarafından büyük takdirle karşılandı.

ÇANKIRI EĞİTİM-KÜLTÜR VAKFI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Öte yandan İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ın en önemli sivil toplum çatısı olan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, kısaca "Çankırı Vakfı" da Kaptan Mustafa Can başkanlığında bir heyet ile 12. İstiklal Yolu Yürüşü’ne katıldı.

Başkan Mustafa Can; "Milletimizin kurtuluş mücadelesinde İnebolu’dan başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara'ya uzanan, Türk Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu'ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan 344 km'lik yol olan bu yolda temsili yürüyüşümüzü gerçekleştirip ardından yapılan anma törenine katıldık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

vakif-istiklal-yolu-kaptan-mustafa-can-resim-010.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.