1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 10 Haziran 2020 Corona virüs rakamları! Vaka sayısı 922, ölüm 17

10 Haziran 2020 Corona virüs rakamları! Vaka sayısı 922, ölüm 17

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

A+A-

Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KORONAVİRÜS VERİLERİNİ AÇIKLADI
Fahrettin Koca, 17 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 922 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 17 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 922 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Koronavirüs nedeniyle 4 bin 746 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 173 bin 036'a yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 2 bin 241 oldu. 

Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada öne çıkan satır başları şöyle:

"65 yaş üstünde hastalığa yakalanma oranı kısıtlama sonrası yüzde 7,5 oranında düştü. 65 yaş üstünün hastalığa yakalanma oranı yasak sürecinde yüzde 50 azaldı, bu bilgiler unutulmamalı."

"65 yaş üstü kısıtlamalarından son derece fayda gördük. Türkiye'nin yakaladığı başarıyı DSÖ yeni yeni fark ediyor. "

"Yeni tanı konan hasta sayısı, yeni iyileşen hasta sayımızın %40’ı kadar. Yaş ortalaması yeni vakalarda 36, vefatlarda 71. Yeni hastalar sebebiyle artan yoğun bakım ihtiyacı düne yakın. Virüsün etkisinin azaldığı fikri riskli. “Normal” olan, tedbirdir.

"Kısıtlar, yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bu serbestliği hem bir hak hem de hak edilmiş bir teşekkür olarak görürler."

"Yurt dışından gelenlerin sağlık taramasını yapmak istiyoruz. Ateş var ise hastanede tedavisini planlıyor olacağız. 90 ülkeyi başta belirledik sonra 60 ülke daha dahil olacak. Bulaştırılıcığın durumunu bilmek istiyoruz, test yapmak istiyoruz."

ŞEHİRLERDEKİ VAKA YOĞUNLUĞU
"İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını, hastane yükünün azaldığını rahat söyleyebiliriz."

10-haziran-corona-virus-rakamlari-resim-012.jpg

"Her geçen gün özellikle 1 Haziran sonrası dahil olmak üzere Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da giderek kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz. Hareketlililiğin getirdiği, maske kullanmamak noktasını gösteren bir durum. Kültürel, sosyal, nişan gibi benzer etkinlikler sonrası artışın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buralarda filyasyon çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Vatandaşımız daha hassas davranmasını, tedbirler konusunda katı davranmak zorunda olduğumuzu söylemek istiyorum. Ankara'da bugün itibarıyle düşüşe geçmiş oldu. Konyamızda aynı şekilde bir fabrika ve iki yerleşim yerinde yapılan tarama sonrası bir yükselişin olduğunu gördük, bugün itibarıyle Konya'da düşüşün olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle toplu alanlarda, sosyal, kültürel durumlarda mutlaka mesafe kuralına, herkesin maskeli olmasını, el hijyenini mutlak surette dikkat etmemizin altını çizerek vatandaşımıza hatırlatmak istiyorum."

HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
"Hafta sonu özellikle, bu anlamdaki karar hükümetimizin bir kararıydı. Ve özellikle bu çerçevede bilim kurulumuzun daha önce söylediğim şekliyle gündemine gelmemişti. Ama bilim kurulumuzda genel olarak hareket serbestliğinin büyüklerimiz için gerekli olduğunu söylemişti, ben de ifade etmiştim. Sayın Cumhurbaşkanımızın toplumdaki genel beklenti doğrultusunda bütün detaylarıyla açıkladığı açıklamasını hepimiz görmüş olduk. Bu anlamda alınan bir kararın hangi sebeplerle alınmışlığını görmüş olduk. Daha önce alınan karar hükümetin kararıydı, toplumun beklentisiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli açıklamayı yapmıştı."

ANTİKOR ÇALIŞMASI
"Antikor çalışma çok önemsediğimiz çalışma. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü ile bir karşılıklı dönemi değerlendirme görüşmemiz oldu. Uzun süreli bir video konferans görüşmesi oldu. Bu konudan bahsettim. Avrupa'da bu denli büyük çapta çalışma olmadığını sonuçlarını merakla beklediklerini söyledi. Bu testin kimlere yapılacağı şu an belli. Sadece PCR değil kan örneklerine de bakılmış olacak. Bütün Türkiye için bu planlandı. Şu an 8 ilde başlandı, yarın 5 il planlanmış olacak. İki hafta içerisinde 81 ilde bitmiş olacak. Toplumdaki bağışıklık durumumuzun düzeyini il il, bölge bölge bitirmiş olacağız. Aktif vaka oranımızın ne olduğunu görmüş olacağız. Sürü bağışıklığının ne kadar gerçekçi olup olmadığını da görmüş olacağız. Sonuçlar çıkınca bunu daha net Bilim Kurulumuzla tartışmış oluruz. Gerçekten dünyaya örnek olacak bir çalışma olduğunu bilelim. Bunun sonuçlarını çok tartışacağımızı, yayın haline getireceğimizi söyleyebilirim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.