1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ''1 Mayıs''a hazırlık toplantısı yapıldı

''1 Mayıs''a hazırlık toplantısı yapıldı

İstanbul'daki ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' kutlamalarına ilişkin hazırlık toplantısı, Vali Mutlu başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

İstanbul'daki "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamalarına ilişkin hazırlık toplantısı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği Toplantı Salonu'nda yapıldı. 

Toplantıya İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Hak-İş İstanbul Temsilcisi Rıdvan Yaman, Türk Tabipler Birliği Merkez Komitesi Üyesi Osman Öztürk ile bazı sendika temsilcileri katıldı.
 
Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Mutlu, toplantıda emekçilerin özel gününün İstanbul'da huzur içinde kutlanmasının yollarının konuşulduğunu ifade ederek, "Özellikle Taksim Meydanı'nda devam etmekte olan çalışmalar nedeniyle fiziki koşulların, bu yıl Taksim ile ilgili çok özel bir durumu ortaya çıkardığını, bu münasebetle yaşanabilecek düzenlemeye ilişkin birtakım fiziki koşulların sıkıntılarını kendileriyle paylaştık" diye konuştu. 
 
Vali Mutlu, kutlamalara ilişkin sendika üyelerinden gelen önerileri de değerlendirdiklerini anlatarak, "Gerek tertip komitesindeki birimlerin ortak arzusu gerekse bizim devlet olarak bu konudaki duruşumuz; İstanbul'da bu günün, anlamına uygun, huzurlu ve mutlu bir şekilde icra edilmesidir" dedi.
 
DİSK Genel Başkanı Kani Beko
 
Toplantıya katılan sendika temsilcileri adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise Taksim Meydanı'ndaki çalışmalar nedeniyle "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nün kutlanmasına ilişkin bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi. 
 
Beko, "Taksim alanında fiziki koşullardan dolayı bir handikabımız var" diyerek, Vali Mutlu ile tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.