1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 1 Mayıs’a giden sağlıkçılar kaza yaptı: 5 ölü, 13 yaralı

1 Mayıs’a giden sağlıkçılar kaza yaptı: 5 ölü, 13 yaralı

Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'tan yola çıkan işçileri taşıyan otobüs devrildi. Devrilen otobüse arkadan gelen başka bir aracın da çarptığı kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamalarına giden işçileri taşıyan 46 VK 309 plakalı otobüs, Şanlıurfa Birecik karayolunun 60. kilometresinde kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen otobüse arkadan gelen 45 HS 02 plakalı araç da çarptı. Feci kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi olay yerinde, 1 kişi de hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Araçlarda yaralanan 13 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

1 MAYIS KUTLAMALARI ERKEN BİTTİ
Kaza Şanlıurfa’da ve tüm Türkiye’de büyük bir üzüntü yarattı. Şanlıurfa’da 1 Mayıs kutlamaları erken bitti, sendika temsilcileri yaralananları ziyaret etmek için hastaneye gitti.

sanliurfa-kaza-5-olu-1-mayis-sozcu18-resim-05.jpg

VALİ ABDULLAH ERİN'DEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesine ilişkin, “Maalesef kaza sonrasında hayatını kaybeden 5 vatandaşımız var, 13 de tedavisi devam eden vatandaşımız var. 1-2 yaralımızın durumu kritik.” dedi.

Vali Erin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, “Maalesef kaza sonrasında hayatını kaybeden 5 vatandaşımız var, 13 de tedavisi devam eden vatandaşımız var. 1-2 yaralımızın durumu kritik. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize sağlık ve şifa diliyorum. Şanlıurfa’daki hastanelerde bütün doktorlarımız yaralılarımızla ilgilenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kazada ölenlerin cenazeleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.