1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 1 Mayıs Kutlamaları Nerede Yapılacak?

1 Mayıs Kutlamaları Nerede Yapılacak?

Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve TTB temsilcilerinden oluşan heyet 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için görüşmelerini sürdürüyor.

A+A-

Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve Türk Tabipleri Birliği (TBB) temsilcilerinden oluşan heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istiyor.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK Genel Başkanlarının 1 Mayıs'ı birlikte kutlama amacıyla yaptığı toplantılarda mutabakata varılamadı. Bunun üzerine Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve Türk Tabipleri Birliği temsilcilerinden oluşturulan heyet, Taksim'de planlanan kutlamaları görüşmek üzere geçen hafta İstanbul Valisi Mutlu ile görüştü.

Görüşmede Vali Mutlu, Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmalar nedeniyle fiziki koşulların ortaya özel bir durum çıkardığını belirterek, meydanın havadan çekilmiş görüntülerini heyet üyeleri ile izledi. Meydanda devam eden inşaat nedeniyle çok derin çukurlar olduğuna işaret eden Vali Mutlu, heyettekilere önerilerini sordu. 

İstanbul Emniyetinden yetkililerle de konuyu değerlendiren heyet, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda ne şekilde yapılabileceğini görüşmek üzere Vali Mutlu ile yeniden bir araya gelecek.  

Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Büyükkucak, "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız ama kutlamaların şekil ve yöntemi nasıl olacak, bunu belirlememiz lazım. Tarlabaşı ile Taksim arasında 30-40 metre derinliğinde inşaat alanları var. Tek bir katılımcının bile burnunun kanamasını istemeyiz" dedi.

Hak-İş, Taksim'de yapılacak ortak kutlamalara destek verecek ancak asıl kutlamayı Karabük'te yapacak.

Taksim'de yapılması planlanan etkinliklere katılmama kararı veren Memur-Sen ise 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.